fredag 17 april 2015

15 april, onsdag, Namasanda

Vaknar till ösregn, så det blir ingen morgonpromenad. Kollega Lena är bekymrad för hur de ska ta sig fram till sin klinik idag - de har haft besvärligt även torra dagar. Vår väg till Namasanda kommer också att vara besvärlig men framkomlig. Jag är mera bekymrad över ösregn mot plåttaket på vår kyrka. Det kommer att bli svårt att överrösta.

Idag väntades besök till kliniken av Daniel Muruka, koordinator för Rotary Doctors Sweden i Kenya, så alla var lite på tå. Med sig hade han Lars Wallin, tandläkare på uppdrag för RDS i Migori, och hans fru. Lars är distriktsrepresentant för RDS i Sörmland och ville sätta sig in i lite mer hur jeeplinjerna fungerar.  Mottagningen var inte alltför tung, så jag fick tillfälle att berätta om verksamheten och presentera teamet.


RDS har också en aktivitet riktad speciellt mot jiggers och idag hade Health committe samlat en del personer med besvär för behandling. Volontärerna från Health committe skötte en stor del av behandlingen under överinseende av sköterskan Sentrine. Mer om Jiggers, sandloppor, i ett tidigare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar