tisdag 21 april 2015

20 april, måndag, Khandai

Hela gårdagens eftermiddag och kväll regnade det, även under natten. Vägarna är leriga och hala och kollega Lena hade stora problem att komma fram till sin mottagning, för mig gick det bättre.

Min mottagning i Khandai blev väldigt lugn, endast 15 patienter. Upptagningsområdet för den kliniken ligger till stor del på andra sidan en flod. Denna hade svämmat över av regnen, så patienterna kunde inte ta sig fram till oss.











Det här är en annan flod som vi passerar varje dag på väg till mina kliniker. För en månad sedan var det här en liten bäck som silade fram mellan några stenar!











Den här veckan har vi besök av Sara, AT-läkare från Sverige, som är här och auskulterar, och hon följde med kollega Lena på hennes mottagning. Den mottagningen var mera välbesökt och bland annat träffade de en mamma med ett litet barn som kom på återbesök för uppföljning. När besöket var klart avslutade mamman med att dra upp en levande höna ur sin väska och lämna över den till Lena. Hon ville visa sin uppskattning och tacksamhet, men Lena blev något ställd. Teamet hjälptes dock åt att ta hand om hönan, frakta hem den, och nu bor den hos Nancy.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar