söndag 5 april 2015

5april Påskdagen i Kisumu

På förmiddagen tog vi en lång promenad till marknaden, som är den största i hela östafrika. Det hade regnat mycket under natten och var lerigt och halt när vi kom utanför det moderna centrum. Vi erbjöds ofta transport. En cykeltaxi med polstrad pakethållare kostar ca 30 shilling (ca 3 kr) för några km, en motorcykeltaxi ca 50 shilling och en bil ca 500, det finns också trehjuliga småbilar, liknande tuk-tuks, som väl kostar något däremellan. Vi höll dock fast vid apostlahästarna.

Marknaden var gigantisk, med brett utbud för den lokala befolkningen, allt från begagnade muttrar till möblemang, mat och kläder. Marknaden var gyttrig och trång, dessutom lerig efter regnen. Vi stack verkligen av från mängden, många människor hälsade glatt, men det kändes inte ok att fotografera.

Efter lunch fick vi följa med Fader Hans, 86 år, i hans bil till stranden av Viktoriasjön. Där fick vi bevista workshops och en dans och teaterföreställning framförd av barnhemsbarn. De var väldigt duktiga och engagerade. Högre makter hade nog ett finger med i spelet, för de tunga eftermiddagsregnmolnen drog förbi och regnet kom först efter föreställningen.

På kvällen bjöd Fader Hans med oss till några afrikanska vänner. Han har startat en konstskola i slummen och det var dit vi åkte. Han är fortfarande aktiv och ger lektioner.Vi spelade en sorts shuffleboard och åt en enkel middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar