söndag 12 april 2015

9 april torsdag, Itete

På morgonen fortfarande inget el och vatten, men morgonrutinen fungerar ändå. Den här veckan har vi inte tagit några morgonpromenader, det har fått bli lite yogaövningar i stället. Vi är väldigt stillasittande på dagarna, i bil och på klinikerna, så vi måste nog ta upp promenaderna igen.

Dagens mottagning var i Itete, den tyngsta på min linje, men även här märks planteringssäsongen. Vi hade 34 patienter, några riktigt svårt sjuka. Tyvärr fortfarande mycket få bilder från den här kliniken, men mer kommer.


Dagens lunch i Itete- chapati, te och mjölk
Dagens glädjeämne var ett återbesök av en liten pojke som jag såg förra veckan med en svår brännskada. Han hade fått hett vatten på armen 3 dagar tidigare och hade infektion i såren. I Sverige hade detta varit ett inläggningsfall för specialistvård, men efter att ha diskuterat med det lokala teamet förstod jag att det alternativet inte finns. Vid dagens besök var såret i god läkning, men jag har bett dem komma tillbaka igen nästa vecka, förhoppningsvis för slutkontroll.


Hemkomna hade vi fortfarande inget vatten, men det kom tillbaka senare på kvällen. El fanns, men  våra "Data bundles" var slut. Vi fick åter hjälp av Joseph, som är chaufför och pharmacist i Lenas jeepteam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar