lördag 25 mars 2017

22 mars Namasanda

Vanlig morgonrutin med packning av jeepar och iväg vid ca kvart över åtta. Vägarna har så här långt mycket bättre standard än för 2 år sen. Asfaltvägarna har mycket mindre "potholes" och det pågår mycket vägarbeten.

Dagens klinik Namasanda har en ny dispensärbyggnad inte så långt från den gamla. Denna är specialbyggd för ändamålet, men tyvärr fattas pengar för att fullborda den. Det är jordgolv överallt och det finns inga dörrar. Det fanns heller inga bänkar för väntande att sitta på så tandläkare Göran och hans fru Agneta har beställt och köpt in några. Ljudkulissen är otroligt hög. Mitt rum ligger i mitten, på ena sidan registrering, på andra sidan provtagning och nästa rum barn och mödravård med vaccinering. Jag ska försöka ta en ljudupptagning senare. Tyvärr ingen bild, kommer nästa vecka.

Namasanda var en ganska lugn klinik förra gången jag var här, men nu 41 patienter.

Medan personalen ställde i ordning kliniken gick tandläkare Göran och jag en promenad i omgivningen. Det är mycket folk ute på fälten och alla vinkar och hejar och frågar "How are you."  Den här mannen träffade vi på vår promenad. Han kunde inte ett ord engelska, men visade oss gärna sin bostad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar