tisdag 21 mars 2017

På plats 19 - 21 mars

19-21 mars

Så är jag då framme efter en lång resa. Det blir mycket sittande, men dagens motion fick vi i Amsterdam. Eftersom flyget var försenat från Stockholm fick vi springa genom hela Schiphol flygplats, men kom ombord med några minuters marginal.

Huset är sig likt. Vi är många som bor här just nu. Anders och Tord som kollega Lena och jag ska avlösa, Tandläkare Göran och hans fru Agneta.

Jag åker på samma linje som förra gången, Matungu. Det har varit läkarstrejk i Kenya i 3 månader (den är nu över), så det finns ett stort uppdämt behov. Belastningen har blivit högre på Rotarys kliniker och de här två första dagarna har jag inte haft tid för fotografering. Igår hade jag 54 patienter och idag 55, sjuksköterskan Sarah har hjälpt mig med några. Även om jag arbetat här förut så blev det här en rivstart - huvudet har inte riktigt hunnit ställa om till Kenyanska förhållanden än.

2 kommentarer:

  1. Hej Marianne, såg din blogg på "nytt från Rotary Doctors". Hoppas du kommit till lite ro. Känner igen stressen av att ha upp emot 50 pat på en dag...Idag skiner solen i Ängelholm och kanske har du bra väder. Jag var i Siaya med bl.a. SSK Sarah. Hälsa så mycket till henne!. Hälsa också Tläk Göran Nilsson. Håkan Thulin, distr. läk. Äholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Såg din kommentar först idag. Roligt att någon läser inläggen. Ska hälsa till SSK Sarah som är en klippa att arbeta tillsammans med. Rutinerna börjar sitta, men arbetsbelastningen är fortfarande hög, ofta över 50 och som mest 65 besök på en mottagning. Regnen har låtit vänta på sig, men idag har vi haft en rejäl urladdning.

      Radera