söndag 23 april 2017

22-23 april Rondo retreat



Weekend och resa till Kakamega rainforest, Kenyas enda (kvarvarande) regnskog. Vi bor på en resort som är en riktig idyll, små hus spridda över en stor trädgård med gräsmattor, planteringar och stora exotiska träd. Ett plank skiljer oss från regnskogen där man kan gå kortare promenader efter markerade stigar eller längre vandringar med guide. Här finns ingen mobiltäckning och wifin är utslagen efter åska i veckan. Maten är fantastiskt god. Det är ett veritabelt Eden - till olyckan är framme.



Min kollega Lena halkar i duschen! Liggande på golvet konstaterar hon : "armen är av, det är en fraktur!". Vi lyckas hjälpa henne till en fåtölj och jag söker upp personalen. Det ösregnar och åskar. De känner till en plätt mitt ute på gräsmattan där vi har mobiltäckning och jag ringer SOS International i Köpenhamn. De har avtal med ett sjukhus i Kisumu, 6 mil bort. Vi lägger en provisorisk mitella och chefen för anläggningen skjutsar oss i sin bil. Det blir en tuff resa för Lena. En stor del av vägen är guppig grusväg, fartbulor finns genom alla samhällen och på en del sträckor är det vägarbeten som gör att det är ren terrängkörning. Det regnar och åskar och det är mycket trafik.

Väl framme är det en del byråkrati innan Lena kommer in till röntgen. Frakturen blir verifierad och är inte av den typen att den behöver åtgärdas med operation eller gips. Tyvärr har de slut på armslingor, en sorts stabilare mitella, så Lena får fortsätta med sin schal. Hon får en del smärtstillande mediciner och sen bär det hem till Rondo igen, på samma skumpiga väg.





Vi har en stillsam söndag, njutbar trots den brutna armen. Vi avslutar med lunch och åker sedan hem till Mumias igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar