söndag 2 april 2017

30 mars IteteVägen till Itete är asfalterad och bra. Växtligheten är kraftfull även i vägrenar och diken och idag åker vi förbi flera grupper av ungdomar som röjer dikesrenar. De har machetes och en sorts böjda plattjärn som de slår med, hackor att ta upp rötter med. De är engagerade i ett regeringsprojekt och får på detta sätt sysselsättning och lite betalt.
På vår morgonpromenad träffar vi den här damen som har röjt hela kullen med sin machete, den ligger på marken bredvid henne.

Tandläkare Görans sista dag på detta uppdrag. Han arbetar med en portabel utrustning och har generator med sig. Han har jobbat med screening av skolbarn och dessutom akuttandvård. Nu blir det en periods uppehåll eftersom det är skollov, men sedan återupptas projektet igen.


Efter mottagningen har jag en kort information för volontärerna om överansträngning, rygg- och ledsmärta och medicinering. På kollega Lenas jeeplinje hade en ur teamet demonstration om töjning av muskler, som vi demonstrerade i tisdags.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar